خماجیر

با سلام،

امروز با دستور پخت و طرز تهیه یک غذای عالی دیگر در خدمتتان هستم. خماجیر یا خوماجیر مرغ، با صدای ضّمه روی حرف خ، از نسل سوم غذاها است. همانطور که حتماً می‌دانید، شاخصه‌ی اصلی غذاهای نسل سوم این است که به نسل اول و دوم غذاها تعلق ندارند. شاید برایتان جالب باشد بدانید در غذا شناسی ترتیبی، خُماجیر مرغ ردیف پانصد و دو را در اختیار دارد و از معدود غذاهایی است که علاوه بر شماره، دارای نام اختصاصی نیز هستند. برای تهیه یک خماجیر مرغ خوشمزه کافیست در دستور پخت، دقت کافی را به کلمه‌ی کافی داشته باشید تا بهترین نتیجه را کسب کنید.

با توجه به اهمیت سلامت و نقش مهم غذا در آن، ابتدا از سلامت و نظافت خود، مواد اولیه، وسایل و محیطی که در آن آشپزی می‌کنید مطمئن شوید سپس ادامه دهید.

مواد لازم برای دو تا چهار نفر:

  • مرغ چرخ شده نیم کیلو
  • پیاز متوسط دو یا سه عدد
  • تخم مرغ یا سایر پرندگان معادل وزن یک تا دو تخم مرغ
  • آرد یا نان پودر شده یک فنجان یا لیوان
  • فلفل دلمه‌ای زرد، نارنجی یا قرمز یک عدد
  • زرشک یک فنجان
  • نمک، فلفل، پودر سیر، پودر پاپریکا یا سایر ادویه‌های دلخواه به میزان کافی
  • کره پنجاه تا صد گرم

طرز تهیه:

ابتدا پیازها و فلفل دلمه‌ای را تمیز کرده و داخل مخلوط کن خرد نمایید. از رنده نیز می‌توانید استفاده کنید. سپس سایر مواد به غیر از کره را اضافه نمایید و به همراه میزان کافی از ادویه‌ها به اندازه کافی مخلوط کنید. پس از آن کره را داخل ماهی تابه‌ای با اندازه مناسب آب نمایید، مواد را در کف ماهی تابه یکنواخت مانند کوکو پخش نمایید. درب ماهی تابه را قرار داده و آن را به همراه شعله پخش کن روی شعله‌ی متوسط قرار دهید. پس از سپری شدن زمان کافی یک سمت خماجیر به اندازه کافی پخته و سرخ خواهد شد. در این زمان با دقت آن را برگردانید تا سمت دیگر نیز سرخ شود. می‌توانید برای سهولت آن را شطرنجی تکه کرده سپس تکه تکه برگردانید. پس از آنکه روی دوم نیز به اندازه کافی سرخ شد، غذا آماده است. خماجیر را می‌توانید بنا به سلیقه و فرصت، همراه نان یا برنج میل نمایید.

امیدوارم از پخت و مزه غذا لذت ببرید. با تهیه تصویر از دست پختتان و قرار دادن آن در شبکه‌های اجتماعی، خماجیر را به دوستان خود معرفی کنید.

موفق باشید.